“Ujka Vanja” na Velikoj sceni CNP-a

Predstavu “Ujka Vanja”, prema A.P.Čehovu, u uzbudljivom rediteljskom čitanju Mirka Radonjića, publika može da pogleda u četvrtak, 30. novembra na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 sati, saopšteno je iz CNP-a.

Kako je zapisala kritičarka Iva Čukić-Šoškić, ono što je Mirko Radonjić uspio, sada već u duhu prepoznatljive poetike, jeste da od ove drame ne napravi atmosferu mrtvila i čamotinje, kako su to, suprotno Čehovljevim željama, radili mnogi reditelji. 

“Ova inscenacija živo svjedoči o apsurdnosti ljudske egizistencije, ali i o društvenoj nejednakosti i uslovima u kojima ljudi žive u zajednici, uključujući i našu, polemišući živo sa tekstom i nadograđujući ga kroz istraživački umjetnički proces”, istakla je Čukić-Šoškić u kritici ove predstave.

Uloge su povjerene: Aleksandru Gavraniću, Jelici Vukčević, Anji Misović, Tihani Ćulafić, Pavlu Preleviću, Ivanu Bezmareviću, Iliji Gajeviću i Jeleni Laban. 

Tekst je preveo Mirko Radonjić, adaptaciju i dramaturgiju potpisuje Ilija Đurović, scenografiju Andreja Rondović, kostimografiju Lina Leković, dizajn svjetla Mirko Radonjić. Za muziku u predstavi zadužen je bend “Pojačano prisustvo” koji čine Ilija Gajević, Jelena Laban i Pavle Prelević. Asistentkinja režije i dramaturgije je Marija Backović, asistentkinja scenografa Jelena Ivančević, a izvršna producentkinja Nela Otašević.

Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti na veb-sajtu www.cnp.me, kao i na biletarnici Pozorišta, dok se publika o aktivnostima nacionalnog teatra može informisati i putem društvenih mreža Facebook i Instagram. 

Foto:

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents