U “Zahumlju” večeras premijera predstave Obrada Nenezića

Predstava Obrada Nenezića „Samo pošteno pa ko koga zajebe“ ili „Osmi smrtni grijeh“ biće premijerno izvedena večeras u 20 h u sali Javne ustanove  (JU ) “Zahumlje”.

Predstava je rađena u koprodukciji OMO teatra, Bjelopoljskog pozorišta, JU „Zahumlje“ i Centra za kulturu Pljevlja.

Predstava je nastala po tekstu i u režiji Obrada Nenezića, a igraju Moamer Kasumović i Omar Bajramspahić. Scenografiju je uradio Darko Musić, kostim Olivera Eraković, dok autorsku muziku potpisuje Bobana Dabović Đurić, a dizajn Adela Bajramspahić.

Nenezić je kazao da je „Samo pošteno pa ko koga zajebe“ moguće odrediti kao modernu grotesku, „no, tačnije je reći da se radi o postmodernoj predstavi koja „slavi“ uspjeh i propadanje umjetnosti. Upravo je taj apsurd čini groteskom.“

„Takođe, dokumentarni pristup, u kome svi akteri putem videa govore o nekom od sedam smrtnih grehova, čije nazive nosi svaka od sedam scena, kao i „probijanje četvrtog zida“ čine je postmodernom predstavom. Čovjek koji sublimira sve grehove je osmi smrtni grijeh, pa otuda i podnaslov predstave „Osmi smrtni grijeh“. Ova estetika i poetika, koja počiva na znaku i simbolu, biće prepoznatljiva za OMO teatar, koji smo pokrenuli Moamer, Omar, ja i još nekoliko naših kolega. Vjerujem da ćemo ubuduće, kao i za ovaj projekat, naći saradnike i da ćemo zajedno istraživati i osvajati nepregledne mogućnosti teatra. Zahvaljujem se saradnicima na predanom radu, kao i Bjelopoljskom pozorištu, Zahumlju, Centru za kulturu Pljevlja i brojnim sponzorima, koji su stali uz OMO teatar kako bi uspješno okončali ovu lijepu pozorišnu priču“, naveo je Nenezić.

foto:OMO Teatar

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA