U IPC Tehnopolis otvorena izložba radova polaznika Škole stripa i ilustracije

U IPC Tehnopolis je danas otvorena izložba radova polaznika ovogodišnje obuke Škole stripa i ilustracije, koju smo realizovali u okviru Programa edukacija za 2024. godinu.

Ovo je bila prilika da se prikažu radovi talentovanih, mladih umjetnika koji su se bavili stripom i ilustracijom tokom obuke, od aprila do juna.

“Ova Škola je bila tizer za sledeću godinu za koju već pripremamo nove obuke i novi program za Školu stripa i ilustracije. Posebnu zahvalnost iskazujem prema djeci, sjajnim umjetnicima, ali i predavaču, Iliji Nikčeviću, koji na različite načine utiče i razvija strip kulturu, ne samo u Nikšiću nego i u Crnoj Gori”, rekao je izvršni direktor IPC Tehnopolis, Đorđije Malović, u svom uvodnom obraćanju.

 “Cilj obuke nam je bio da se djeca druže, da nauče nešto i da uđu u taj svijet strip kulture i razviju svoje ideje, a najbolje je da sami pogledate njihove radove i zaključite jesmo li uradili dobar posao”, kažao je predavač, Ilija Nikčević tokom svog obraćanja.

Radovi ovih kreativaca su inspirisali posjetioce, naročito mlađe generacije, podstičući ih da istraže i razvijaju svoj kreativni potencijal. Organizujući izložbu podržali smo još jednom rad mladih generacija i skrenuta je pažnja na budućnost kreativne industrije u Crnoj Gori.

Izložba je otvorena od 18. do 20. septembra u periodu od 10 do 17h. Posjetu izložbe u grupama potrebno je najaviti pozivom na broj 067 308 805.

Program edukacija za 2024. godinu finansijski je podržala Opština Nikšić.

foto: IPC Tehnopolis

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA