U hotelu “Onogošt” otvorena izložba fotografija našeg sugrađanina Dada Kočeta

U organizaciji TO Nikšić, u okviru projekta “Onogošt – grad i ljudi”, u hotelu “Onogošt”, otvorena izložba fotografija našeg sugrađanina Dada Kočeta.

Magija fotografije, bilježenje stvarnosti i čar viđenog, uz nezaobilaznu novinarsku konstataciju, da jedna fotografija govori hiljadu riječi, očitava se u spektru šarolikih motiva o našem gradu koje je zabilježio naš sugrađanin 17-godišnji Dado Kočet. Postavaka 12 fotografija govori o svijetu u kojem živimo, našoj svakodnevici i minuloj stvarnosti.

Moderno, digitalno doba, učinilo je mnogo toga toga dostupnim, pa i pravljenje fotografija o nama, svemu sto radimo i gradu u kojem živimo. Stoga je i projekat TO Nikšić “Onogošt – grad i ljudi”, vjetar u leđa mladim autorima da nastave da fotografski prikazaju turističke i druge potencijale grada pod Trebjesom.

Postavka Dada Kočeta u mliječnom restoranu hotela “Onogošt” biće izložena mjesec dana. U okviru projekta “Onogošt – grad i ljudi” svoje radove predstaviće i Vasilije Milošević, Ivan Glušica i Vasilije Pejović.

Jovan Džodžo
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA