U Beranama otvorena izložba karikaturiste Gorana Šćekića

U Galeriji “Nikola i Uglješa Popović” u Beranama večeras je otvorena izložba karikatura Gorana Šćekića pod nazivom njegove TV emisije “Bićete nacrtani”.

Otvarajući izložbu njegov prijatelj i priznati beranski stomatolog i humanista Vlado Đukić, govoreći nadahnuto, rekao je, između ostalog, da je Goran jedan od najpoznatijih Beranaca i zahvalio mu se što je ostao svoj.

“Mogao je Goran mnogo bolje materijalno proći u nekadašnjem režimu da je odlučio da izda prijatelje, ali je on odlučio da ostane do kraja kritičar svake vlasti i hvala mu što mi je ukazao čast da kao njegov prijatelj proglasim ovu izložbu otvorenom”, rekao je Đukić.

On je podsjetio da je Goran zbog toga poštovan u svom gradu, gdje je prije dvije godine dobio najviše opštinsko priznanje – nagradu “21. jul”.

Goran je mnogobrojne goste i prijatelje nasmijao pričom o tome kako je on u stvari bio ljevak, ali je to nekada bilo sramota, pa su mu prebacivali olovku u desnu ruku i prisilili da postane dešnjak.

“Ja imam blizance, evo tu su, i oni su ljevaci i pišu lijevom rukom. Ja crtam desnom, ali sam ostao ljevak”, kazao je Goran.

Direktorica Polimskog muzeja Violeta Folić, koja je uz podršku Opštine organizator izložbe, kazala je da je iza Gorana 11 hiljada karikatura, a da je na ovoj izložbi oko 70 iz posljednjeg perioda njegovog stvaralaštva.

Izložba Goranovih karikatura je otvorena u okviru “Beranskog kulturnog ljeta” i može se pogledati u narednih petanest dana.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA