Svečano otvoren 52. Festival dramskih amatera u Bijelom Polju

Festival dramskih amatera svečano je otvoren večeras u Bijelom Polju.

Prije svečanog otvaranja 52. Festivala u galeriji Centra za kulturu otvorena je izložba slika „Hrabri novi svijet“ akademskog slikara Mehmeda Meše Suljevića.

Sa izložbe

Otvarajući festival na kojem će se nastupiti osam predstava iz iz Podgorice, Nikšića, Pljevalja, Bijelog Polja i Rožaja, predsjednik Opštine Petar Smolović je kazao da je kultura postala važan javni sadržaj.

„Zbog toga je ova manifestacija kičma pozorišnog amaterizma na samo Bijelog Polja, nego i Crne Gore, ali i zemalja bivše Jugoslavije koji pokazuje da je Bijelo Polje grad kulture“, kazao je Smolović.

Smolović

Prve večeri festivala nastupili su glumci iz Pljevalja, Šekspirovim komadom „San ljetnje noći“, u režiji NIkolaja Čabarkape. Pljevaljsko pozorište nastupilo je poslije četiri dececnije.

FDA se nastavlja sjutra u 10 sati, kada će Dramski studio OŠ „Vladislav Ribnikar“ iz Rasova izvesti komad „Samo rata da ne bude“, čiju režiju i tekst potpisuje Zagorka Rakonjac.

U 19 časova, u takmičarskom djelu nastupaju glumci Akordovog teatra za mlade iz Nikšića sa predstavom „Par godina za nas“ u režiji Dragana Kneževića, a dva sata kasnije nikšićki „Akord teatar“ sa Sem Šepardovim tekstom „Pravi zapad“ u režiji Milana Erakovića.

Izvor, foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA