Studentski teatar nastupio u Domu starih „Duga“

Na poziv Marine Iković, izvršne direktorice Doma starih “Duga”, iz Centra za rehabilitaciju i oporavak starih lica, Studentski teatar je u prostorijama ovog doma u Martinićima izveo svoju predstavu “Desert flower”. Kako je saopšteno, predstava je naišla na lijepe reakcije svih korisnika.

„Ovaj pozorišni komad po tekstu i režiji Dragana Koprivice privukao je pažnju korisnika i osoblja, tako da je amaterski ansambl pozdravljen uz srdačne aplauze, posebno glavna glumica Marija Đuranović, koja je, u neobičnom ambijentu, u ovom već devetom izvođenju učinila sve da dočara lik majke, koja sa kćerkama na usamljenoj željezničkoj stanici ulazi u restoran u kojem slijede bizarna dešavanja u žanru komedije o našim naravima“, piše u saopštenju. 

U ovom komadu sinoć su se, pored Marije Đuranović, uspješno predstavili i Nađa Labudović, Ljiljana Grbović, Darko Bulić, Sanja Veličković Radonjić i mladi glumački talenti Hristina Knežević, Kristina i Ksenija Babić i Emir Tičić.

„U okviru svojih humanitarnih nastupa Studentski teatar je ovaj komad dosad izveo i u JU Zavod “Komanski most” za zbrinjavanje odraslih lica s ograničenjima u socijalnom funkcionisanju usljed mentalne ometenosti, zatim u JU “Kakaricka gora”, Zavodu za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci, u JU Dječji dom “Mladost” – Bijela za zbrinjavanje djece, lišene roditeljskog staranja i djece, čiji razvoj je ometen porodičnim prilikama, i u JU Centar “Ljubović”, ustanovi socijalne i dječje zaštite, koja se bavi institucionalnom zaštitom nezavodskog tipa za djecu sa problemima u ponašanju u cilju unapređenja kvaliteta života kroz osmišljene vaspitne programe“, navodi se u saopštenju.

Predstava je premijerno izvedena 2. juna na velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović”, zatim u KIC-u “Zeta” – Golubovci, kao i na 52. Festivalu dramskih amatera u Bijelom Polju (nagrada Koprivici za najbolji domaći tekst i Mariji Đuranović specijalna nagrada za glumačko ostvarenje), i potom u Pljevljima. Sljedeće, deseto izvođenje zakazano je za 17. oktobar na velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović”, sa početkom u 19 časova, a ulaz je slobodan.

„U planu su i nastupi u Specijalnoj bolnici za psihijatriju “Dobrota” u Kotoru, u drugim domovima za stara lica, i sl. Nakon održane predstave u Domu starih “Duga” u Martinićima Koprivica je prisutnima obećao i svoj koncert, koji je dosad u ovoj ustanovi od posebnog društvenog značaja uspješno izvodio u više navrata u cilju obogaćivanja periodičnih kulturnih sadržaja za sve korisnike “Duge”“, navedeno je u saopštenju.

Foto: Studentski centar

NIKŠIĆ PROGNOZA