Revija “Mjuzikl – filmska rapsodija” u KIC-u

Revija “Mjuzikl – filmska rapsodija“ posvećena muzičkoj legendi i ikoni dvadesetog vijeka Elvisu Prisliju biće organizovana u okviru filmskog programa Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović“.

Jedanaesto izdanje revije obuhvatiće projekciju klasika ovog muzičko – filmskog žanra od 15. do 17.januara u sali DODEST, sa početkom u 20 sati.

Kultni igrani film “Zatvorski rok” (1957) nastao u režiji Ričarda Torpa biće prikazan prvog dana revije. Film govori o mladiću osuđenom na zatvorsku kaznu koga podučava zatvorski kolega, bivši country pjevač kako bi ostvario svoje muzičke snove. Nakon izlaska iz zatvora, tražeći posao klupskog pjevača, mladić upoznaje muzičkog producenta koji mu pomaže da za veoma kratko vrijeme postane rok senzacija i stekne svjetsku slavu, ali ipak ne bez posljedica.

Drugog dana na reperoaru će biti film “Kreolski kralj” (1958) koji je zasnovan na romanu Harolda Robinsa sa Elvisom Prislijem, Kerolin Džouns i Volterom Matauom u glavnim ulogama. Elvis igra uličnog pankera iz Nju Orleansa koji ne uspijeva da završi srednju školu, ali se zato zapošljava u noćnom klubu, gdje ga lokalni mafijaš ucjenjuje kako bi nastupao u njegovom klubu.

Jedan od najpopularnijih mjuzikla “Živio Las Vegas” (1964) u kojem Elvis Prisli glumi mladog vozača koji stiže u Las Vegas kako bi se takmičio u velikoj trci obilježiće kraj revije. Prva stvar koju mora da uradi nakon dolaska u Las Vegas je da skupi dovoljno novca, kako bi kupio novi motor za svoj automobil. U tome će ga omesti prelijepa Rusty Martin (Ann-Margaret) i njegov najveći protivnik, vješti vozač Elmo Mancini (Cesare Danove).

Foto: KIC „Budo Tomović“

NIKŠIĆ PROGNOZA