„Razočarani odlukom da se Trinaestojulska nagrada ne dodjeli Milenku Lainoviću“

Stomatološka komora Crne Gore saopštila je da su duboko rezignirani i najblaže rečeno, razočarani odlukom Komisije za dodjelu Trinaestojulske nagrade da se ta Nagrada za životno djelo ne dodijeli primarijusu dr Milenku Lainoviću.

U saopštenju koje potpisuje predsjednik Stomatološke komore Crne Gore spec. dr Vladimir V. Jovetić navodi se da je dr Milenko Lainović cio svoj radni vijek proveo u Crnoj Gori, tokom nevjerovatnih – 57 godina rada u stomatološkoj struci.

Kako novode, zubarski zanat je počeo da uči kao dječak sa 10 godina u predratnoj Kraljevini SHS, da bi tokom II Svjetskog rata, u porušenoj Podgorici radio kao jedini zubar, sa svega 15 godina.

“Stomatološka komora Crne Gore je predložila primarijus dr Milenka Lainovića za pomenutu Nagradu za životno djelo. To ističemo javnosti, jer se iz svih medijskih navoda ne može saznati ko su ostali predlagači za 56 kandidata. Zašto se takve informacije kriju od javnosti Crne Gore”, pitaju u Stomatološkoj komori.

Takođe, Stomatološka komora kao predlagač, kako navode, nije dobila obrazloženje odluke Žirija da se Trinaestojulska nagrada za životno djelo ne dodijeli dr Milenku Lainoviću.

“Netransparentnost rada Komisije za dodjelu Trinaestojulske nagrade je očigledna, a zašto je to tako neka sudi javnost u Crnoj Gori”, poručuju iz Komore.

Kako navodi Stomatološka komora dr Milenko Lainović svojim radom, humanošću, stručnim i ljudskim kvalitetima, velikim doprinosom razvoju, afirmaciji i unapredjenju stomatologije, oralne hirurgije i ljekarskih organizacija u Crnoj Gori, ostavio trajan pečat na vrijeme u kojem živi, u kojem je stvarao i djelovao, posvetivši čitav svoj život zdravstvu, stomatologiji i hirurgiji, maksimalno poštujući humana načela svoje profesije.

“O njegovom djelu najbolje svjedoče njegovi pacijenti iz svih krajeva bivše SFRJ, a sudovi nekih Komisija za njih su najmanje bitni”, zaključuje se u saopštila je Stomatološkoj komori.

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA