Predstava „Tarzan – gospodar džungle“ sjutra u Nikšićkom pozorištu

Predstava Gradskog pozorišta iz Podgorice ,,Tarzan – gospodar džungle“ (5+) biće izvedena na sceni Nikšićkog pozorišta sjutra (24. februar) sa početkom u 18 h.

Ulaznice, po cijeni od 5 eura, su u prodaji. Radno vrijeme biletarnice je od 10 -20 h.

Komad su po motivima romana Edgara Rajsa Barouza, adaptirali i režirali Davor Dragojević i Tamara Vujošević-Mandić.

„Plemenitost, ljubav i priroda najvažniji su segment svakog živog bića pa i  okosnica ove predstave. Glumci uz lutke i pokret, kao najvažniji neverbalni element predstave, prenose na interesantan, pitak i snažan način priču o životu dječaka, momka iz džungle, Tarzana. U našoj priči životinje su pozitivci čiju empatiju stavljamo u prvi plan u nadi da će djeca vođena njihovim primjerom učiti da mogu biti slobodnija u iskazivanju svojih osjećanja ali i spremna čuti i zagrliti tuđa. Sa druge strane imamo čovjeka kao negativca što nažalost danas nije daleko od stvarnosti“, navela je u izjavi  Tamara Vujošević Mandić.

U predstavi igraju: Milo Perović , Jelena Simić, Marija Đurić / Jelena V. Đukić, Miloš Kašćelan, Lara Dragović, Pavle Ilić, Anđela Radović, Vukan Pejović, Smiljana Martinović, Sejfo Seferović, Itana Dragojević,  Anđela Marunović, Matija Memedović i Aleksa Balević.

Scenski pokret i koreografiju uradila je Tamara Vujošević-Mandić, scenografiju, kostime i idejno rješenje lutaka Kiril Vasilev, kompozitor je Veselin Frenki Bogićević, a dizajner svjetla Ivan Vuksanović, dizajner video-materijala je Goran Brnović, a asistent scenografa Enes Deari.

foto:Nikšićko pozorište

NIKŠIĆ PROGNOZA