Predstava „Pluća” u subotu gostuje u Petrovcu

Predstava „Pluća”, iz najnovije produkcije Nikšićkog pozorišta, biće izvedena u sklopu Međufestivalskog pozorišnog programa JU „Grad teatra” Budva u subotu, u 20 sati na sceni Spomen doma „Crvena komuna” u Petrovcu.

Kako piše u saopštenju, ovaj poznati tekst savremenog engleskog dramskog pisca Dankana Mekmilana, čiju režiju potpisuje Andrej Nosov, nakon veoma uspješnih izvođenja u Nikšiću, ovoga puta će pred budvanskom publikom interpretirati glumci Maja Stojanović i Stevan Vuković.

„Želio sam da publika ima osjećaj kao da prisluškuje veoma ličan razgovor između dvoje obzirnih, obrazovanih ljudi srednje klase koji se bore da urade pravu stvar. Želio sam da napišem komad koji je dramski aktivan ali u kojem priča nije uslovljena tajnom ili lažima. Za mene je ovaj komad donošenje odluka uživo. Nema tajni, sve se izliva iz njih dvoje, necenzurisano, impulsivno i sirovo” , naveo je Dankan Mekmilan prilikom premijernog izvođena drame u Studio Theatre u Vašingtonu 2011. godine.

Tekst Mekmilana preveo je Ivan Vuković, kostime je kreirala Marija Marković, scenografiju je osmislila Vesna Sušić, a dizajn svjetla Nemanja Calić.

Foto: Nikšićko pozorište

NIKŠIĆ PROGNOZA