Predstava „Pluća“ sjutra na sceni Nikšićkog pozorišta

Predstavom „Pluća″, iz najnovije produkcije, Nikšićko pozorište u četvrtak, 11. januara u 20 časova otvara januarski repertoar.

Ovu poznatu dramu Dankana Mekmilana, za Nikšićko pozorište režirao je Andrej Nosov. Uloge u predstavi tumače Maja Stojanović i Stevan Vuković.

„Pluća” donose uzbudljivu sociopolitičku priču sa temom koja se odnosi na muško-ženske odnose i probleme sa kojima se suočavaju mladi bračni parovi, njihovu nesnađenost u društvenom trenutku, socijalnu i egzistencijalnu nesigurnost, što sve utiče na zapitanost: Kako i zašto donosimo neke odluke u našim malim i prolaznim životima?

Nakon premijere i reprize (30. novembar i 1. decembar 2023.) ovaj komad je imao prvo gostovanje 9. decembra na sceni „Crvena komuna” u Petrovcu, a naredno gostovanje zakazano je 18. januara na sceni „Studio” Crnogorskog narodnog pozorišta.

Tekst Mekmilana preveo je Ivan Vuković, kostime je kreirala Marija Marković, scenografiju je osmislila Vesna Sušić, a dizajn svjetla Nemanja Calić.

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Nikšićkog pozorišta, po cijeni od 5 eura. Radno vrijeme biletarnice je od 10 h do 20 h. Informacije i rezervacije na telefone: 040/213 566; 067/932 646.

NIKŠIĆ PROGNOZA