Predstava „Kumovi“ večeras u Nikšićkom pozorištu

Predstava Nikšićkog pozorišta „Kumovi” koju je po tekstu Dušana Kovačevića režirao Božidar Đurović, biće izvedena na matičnoj sceni večeras u 20 h.

Iz Nikšićkog pozorišta ističu da je u toku njihova akcija, tako da građani za jednu kupljenu ulaznicu po cijeni od 7 eura, drugu ulaznicu dobijaju gratis.

Već u četvrtak,10.oktobra, predstava „Kumovi“ putuje, pa će te večeri biti izvedena u Zvezdara teatru, u sklopu programa povodom obilježavanja 40 godina rada ovog pozorišta.

Scenografiju potpisuje Vesna Popović, kostime Marina Medenica i Margareta Šobot, scenski pokret Jelena Simić, izbor muzike Bojan Bojanić, a numere je otpjevao Pavle Bogojević.

U predstavi igraju: Žana Gardašević Bulatović, Hadži Nenad Maričić, Ana Franić, Nikola Vasiljević i Pavle Bogojević. Autor fotografija je Krsto Vulović,  a plakat je dizajnirala Sandra Gardašević.

Predstava „Kumovi” rađena je povodom 140 godina od igranja prve pozorišne predstave u Nikšiću i premijerno je izvedena 16. februara, na Dan Nikšićkog pozorišta.

foto:Nikšićko pozorište

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA