Podgorica: Festival kulture „Zabjelo“ 9. i 10. juna

Nakon uspješnog prvog izdanja na kom su nastupile neke od najvećih regionalnih rokenrol zvijezda – Partibrejkers, Darko Rundek i Ekipa, Zoster i Parampaščad i time ispisale muzičku istoriju Zabjela ali i cijele Podgorice, Festival kulture Zabjelo nastavlja sa dovođenjem nekih od najznačajnih imena regionalne rokenrol scene.

„U petak 9. juna na stadionu „Nikola Šćepović“ nastupiće: kultna rok i pank grupa Zabranjeno pušenje, heroji regionalne alter rok scene Kanda, Kodža i Nebojša, miljenici crnogorske publike, mostarski sastav Zoster, fantastična IDA PRESTER & Lollobrigida i predstavnici lokalnih snaga Neonoen“, navodi se u saopštenju Festivala kulture Zabjelo.

Druge festivalske večeri na Stadionu „Nikola Šćepović“ očekuje se nastup vodeće alter pop ime regiona Letu Štuke, beogradski repkor-krosover sastav Sunshine, splitski rep-rok bend TBF i podgorički sastav Vrpca.

„U prodaji su jednodnevne ulaznice po cijeni od 12€ kao i festivalske ulaznice po cijeni od 20€. Na dane festivala će na ulazu biti dostupne samo jednodnevne ulaznice po cijeni od 15€“, kazali su organizatori Festivala.

Dodaju da u okviru Festivala kulture Zabjelo, više od dvadeset regionalnih i lokalnih izvođača alternativne muzike već uveliko vraća rokenrol na veliku scenu u Crnoj Gori, tokom više od mjesec dana, na nekoliko lokacija širom zemlje.

„Mjesec rokenrola počeo je početkom maja, a publika je već imala priliku da čuje nekoliko autorskih crnogorskih sastava kao i regionalnih izvođača, koji nikada do sada nisu nastupali u Crnoj Gori, a serijal svirki otvorili su podgorički bendovi Yonic i Bubnjivi i Psi u Itaka Library baru. U okviru Mjeseca rokenrola održano je i treće izdanje Rockstrikcije na kojem je, po prvi put u Crnoj Gori, nastupio hrvatski duo Šiza uz crnogorske autorske bendove Punkreas iz Nikšića i Alternaiva iz Bijelog Polja. Makedonska atrakcija bend Funk Shui je takođe imala svoj premijerni crnogorski nastup prošlog vikenda u Podgorici, uz lokalnu podršku sve popularnijih crnogorskih sastava Jack Lupino i Izi bejb“, rekli su organizatori Festivala.

Kazali su da se mjesec rokenrola se proteže i do prijestonice Cetinje, gdje će na Dvorskom trgu u subotu 27. maja podgorički bendovi Roba bez Greške i Mrka Kapa Zla Prilika, a svirke se nastavljaju i narednog vikenda.

„U petak 2. juna će na uglu Bokeške i Njegoševe u Podgorici biti organizovan sajam gramofonskih ploča i nosača zvuka u saradnji sa udruženjima NVO Montenegro Records i Vinyl svijet muzike, nakon čega će nastupiti bendovi Highway i Mikrokozma. Iste večeri na pozornicu Grada teatra u Budvi stižu crnogorske hiphop vedete Random i Necke iz Radija Katakomba Budva Hud Mjuzik. Ulaz na sve događaje Mjeseca rokenrola je slobodan, i na njima je moguće kupiti dvodnevne ulaznice za Festival kulture Zabjelo po promotivnoj cijeni od 15€“, zaključili su u saopštenju.

Izvor, foto: Festival kulture „Zabjelo“

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA