U Nikšiću počeli „Septembarski dani“

U Galeriji A večeras je otvorena izložba „Skulptorski ključevi kao lični alfabet“, mladog crnogorskog vajara Stefana Delića. Pomenutom postavkom u Nikšiću je počela tradicionalna manifestacija „Septembarski dani“ koju organizuje Opština Nikšić povodom 18. septembra, Dana grada pod Trebjesom.

Izložbu je u ime predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, otvorio Miloš Nenezić iz Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje.

Nenezić je istakao da je ovaj događaj još jedna potvrda odgovornog odnosa Opštine prema mladim talentovanim umjetnicima, dodajući da ova izložba predstavlja dio podrške i afirmacije mladih akademskih umjetnika u cilju unapređenja naše kulturne baštine.

„Večerašnja izložba ima poseban značaj za kulturu našeg grada. Ona dodaje dubinu, dijalog i inspiraciju našoj zajednici. Opština Nikšić će nastaviti da podržava kreativni duh i izražavanje mladih umjetnika kroz više projekata, kao i da podstiče kontinuiranu interakciju između umjetnosti i zajednice“, rekao je Nenezić.

Foto: Opština Nikšić

NIKŠIĆ PROGNOZA