Plesna predstava večeras ispred Rektorata

Univerzitet Crne Gore i Ambasada Italije, u okviru proslave jubileja UCG pod sloganom FuturUM, organizuju vertikalnu plesnu predstavu „Love Bar – Danza Verticale“. Predstava će se održati večeras, sa početkom u 21.15 sati, ispred Rektorata Univerziteta.

Plesački ansambl “Il Posto” iz Venecije donosi spektakularan prikaz umjetnosti u pokretu gdje umjetnici izvode vertikalni ples hodajući nestvarno po zidovima zgrade.

„Plesači se spuštaju užadima sa krova, dok publika prati njihovo graciozno lelujanje u vazduhu, uz specijalne svjetlosne efekte. Saksofonista Marko Kasteli, poznat u svijetu džeza, pratiće predstavu kombinovanjem svog solo-nastupa sa elektronskom muzikom, stvarajući jedinstveni muzički ambijent“, piše u saopštenju. 

Događaj je adaptacija komedije „Prodavnice kafe“ italijanskog autora Karla Goldonija, pružajući nov i inovativan način interpretacije klasičnog djela kroz ples i muziku.

„Pozivamo sve ljubitelje umjetnosti i kulture da nam se pridruže i uživaju u ovom jedinstvenom performansu koji spaja ples, muziku i svjetlosne efekte u nesvakidašnjem okruženju“, zaključeno je u saopštenju.

Foto: UCG

NIKŠIĆ PROGNOZA