Pjesničko i muzičko druženje Milana Kneževića i Dragana Koprivice sjutra u bjelopoljskom zatvoru

Uz punu podršku i saglasnost direktora UIKS-a, Darka Vukčevića, a na poziv načelnika Zatvora Bijelo Polje, Dojčila Drobnjaka, u organizaciji Srđana Sekulića, načelnika Odsjeka za tretman, Milan Knežević i Dragan Koprivica će sjutra ujutro, 16. septembra, sa početkom u 11 časova, održati još jedno pjesničko i muzičko druženje u bjelopoljskom zatvoru u cilju dalje resocijalizacije zatvorenika putem kulturnih sadržaja.

„Knežević i Koprivica su već redovni i rado viđeni gosti u okviru sličnih nastupa u UIKS-u, kao i Zatvoru Bijelo Polje, a Knežević će ovog puta zatvorenicima i zatvorskom osoblju govoriti svoje aktuelne satirične pjesme, koje na društvenim mrežama imaju i po nekolike stotine hiljada pregleda.
Koprivica će svirati na harmonici, pjevati poznate stare i nove hitove, i govoriti svoje humorističke aforizme, među kojima i one na zatvorske teme, koje zatvorenici uvijek posebno traže da čuju. Kao i prošlog, i ovog puta je planirano da, po želji, u pjesničkom i muzičkom dijelu nastupi i neko od zatvorenika“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da u većim zemljama ovakvi sadržaji imaju poseban tretman i podršku države u sklopu redovnih, zacrtanih programa dalje resocijalizacije zatvorenika, i njihove kompletnije adaptacije za povratak u društvene tokove.

Foto: Dragan Koprivica

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA