Petar Nikolić – laureat XI Međunarodnog muzičkog takmičenja „Fantast“

Gitarista Petar Nikolić, učenik IX razreda UŠMB „Vasa Pavić“ iz Podgorice, u klasi profesora Marka Prentića, izabran je za lauerata XI Međunarodnog muzičkog takmičenja „Fantast“, koje se održavalo od 13. do 22. maja u Bečeju.

Na takmičenju je učestvovalo preko 350 takmičara iz sedam zemalja. Talentovani mladi muzičari iz blizu šezdeset muzičkih škola, takmičili su se u sviranju klavira, tambure, harmonike, klarineta, violine i gitare.

Petar je pored ovog vrijednog priznanja u protekla dva mjeseca ostvario velike uspjehe na takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Pobijedio je na XLIX Muzičkom festivalu mladih Crne Gore u Kolašinu (najveći broj bodova u svim kategorijama), Međunarodnom takmičenju „Čivija Guitar Fest“ (Lauerat kategorije) i Međunarodnom takmičenju mladih talenata Pančevo 2024 (prva nagrada).

Pored prvih nagrada, osvojio je i drugu nagradu na Međunarodnom takmičenju „Vojvodina Guitar Fest“ u Novom Sadu i finalista je 25. „Guitar Art Festivala“ u Beogradu, kao najbolje plasirani takmičar iz Crne Gore.

Foto: Privatna arhiva/Antena M

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA