Otvorena izložba “Think for yourself” umjetnika Nikole Simanića

U okviru trećeg filmskog festivala „Linden Film Fest”, u galeriji Centra za kulturu Prijestonice Cetinje otvorena je izložba “Think for yourself” umjetnika Nikole Simanića.

“Impresije su velike, poslije 30 godina sam na Cetinju, gdje sam večeras sreo svoje drage ljude, prijatelje, profosore. Izložba je početa kao ideja za šah klub, s tim što sam ubacio Paja patka i zeca kao glavne aktere. Napravljena je kao jedna retrospektiva iz ’96 godine. Ovo je jedan projekat na kojem se radiilo jako dugo, na izložbi možemo vidjeti akrilik i ulje na platnu”, izjavio je Simanić.

Simanić je rođen u Nikšiću 1976. godine, diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju 1998. godine, na slikarskom odsjeku u klasi prof. Nikole Gvozdenovića.

Tokom 1999. i 2000. bio je gostujući student na Ecole des Beaux- Arts, Lorient, Francuska.

Magistrirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti u klasi prof. Branislava Sekulića na Cetinju.

Nikola Simanić u svojoj umjetničkoj misiji kroz medij slikarstva najpotpunije izražava svoju “savremenost”, “modernost” i “aktuel¬nost” i definiše svoj ispunjen život – svijet širokog otvorenog figurativnog slikarstva, otvorenog duha, kakav je i sam po karakteru.

Foto: Centar za kulturu Prijestonice Cetinje

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Nikola,sjajan profesor,slikar ,umetnička duša,harizmatican i neponovljiv…

NIKŠIĆ PROGNOZA