Osnovcima iz Nikšića nagrade na Festivalu “Upadaj u bajku”

Na konkursu prvog Festivala  dječijeg stvaralašta i stvaralaštva za djecu “Upadaj u bajku”, koji je održan u Podgorici, osnovci  iz Nikšića osvojili su dvije nagrade i jednu pohvalu.

U kategoriji poezije prva nagrada pripala je Blagoju Karadžiću, učeniku trećeg razreda Osnovne škole (OŠ) “Olga Golović” za pjesmu “Ružno pače”, a njegov mentor bila je Slavica Vuković Ognjenović.

U istoj kategoriji za pjesmu, pod nazivom “Priroda”, pohvalu je dobila Nikolija Nikčević učenica drugog razreda OŠ „Milija Nikčević“, čiji je mentor bila Ljiljana Perišić.

Iliji Tomaševiću, učeniku trećeg razreda OŠ “Braća Ribar” pripala je treća nagrada u kategoriji kategoriji proze. Ilija je na konkursu učestvovao sa pričom “Moje putovanje s Petrom Panom”, a njegov mentor je bila Dragana Manojlović.

Festival  dječijeg stvaralašta i stvaralaštva za djecu “Upadaj u bajku” organizovali su Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ iz Podgorice u saradnji sa Kulturnim centrom Čigralište, Udruženjem crnogorskih pisaca za djecu i mlade, udruženjem Roditelji i medijskim sponzorom portalom Roditelji.me.

U okviru Festivala održane su kreativne i edukativne radionicea namijenjene djeci uzrasta 6-10 godina ⁃ Pričaonicu Ljepotica i zvijer koja je realizovana za korisnike programa Učionica družionica Udruženja Roditelji iz Podgorice i kamišibai radionicu Momotaro (radionica na kojoj se koristi tehnika pripovijedanja koja potiče iz Japana) u realizaciji Kulturnog centra Čigralište iz Podgorice.

Realizovana je i radionica Djetinjstvo je najljepša vrteška čuda koju su pripremili autori zbirke poezije za djecu “Vrteška čuda” – Milica i Goran Radojičić, članovi Udruženja crnogorskih pisaca za djecu i mlade i Književnog kluba “Poenta poetika” iz Nikšića.

foto:DAN

NIKŠIĆ PROGNOZA