Objavljena knjiga poezije „Visine Tien Šana“ autora Miljana Mijuškovića

Zbirku pjesama pod naslovom „Visine Tien Šana“ objavile su izdavačke kuće „Štampar Makarije“ Beograd i „Obodsko slovo“ Podgorica.

Književni kritičar i publicista Želidrag Nikčević u recenziji navodi da ”pjesme Miljana Mijuškovića lebde u blizini delikatne granice. Svaka od njih je lična i duboko proživljena, nastala iz unutrašnje egzistencijalne potrebe da se određeni događaji, procesi i zbivanja u duši zabilježe, da se objasne sebi i drugima. Ponajviše je u njima fine slikovitosti, topline i ljubavi, ali istovremeno, te male lirske ispovjesti kao da spontano nadilaze svoje svjetovne povode, kao da mahinalno teže i onom kompleksnijem, višem smislu – poetskoj metafizici”.

Knjiga će biti promovisana u okviru „Septembarskih dana kulture“ u Nikšiću, potom predstavljena poštovaocima poezije u Podgorici, Budvi, Vrbasu, Novom Sadu i na sajmu knjiga u Beogradu.

Nikšićanin Miljan Mijušković diplomirao je filosofiju na Filozofskom fakultetu u Nikšiću. Za svoje eseje je više puta nagrađivan na međunarodnim seminarima i takmičenjima.

Esejistiku, kritiku i druge tekstove objavljuje u više časopisa. Član je Književne zajednice „Vladimir Mijušković“. Trenutno obavlja funkciju savjetnika predsjednika Opštine Nikšić za kulturu, turizam i vjerska pitanja.

Jovan Džodžo
Foto: Privatna arhiva

Pročitajte još:

NAJNOVIJE

NIKŠIĆ PROGNOZA