Nova knjiga aforizama u izdanju časopisa Komun@

U okviru izdavačke produkcije časopisa Komun@ objavljen je aforistički prvijenac autora Zorana Boškovića, „Čovjek, šta to bješe“, što je ujedno i četrnaesti Komunin izdavački projekat.

Po riječima publiciste i kulturologa mr Željka Rutovića, inače recenzenta knjige, autor na uspješan način pospješuje i širi kolektivne horizonte satirično kritičke misli kao svojevrsne zdravosti društva tj. borbe protiv učmalosti i okoštalosti čovjekovog duha koji sve više postaje neupitni zadovoljni objekt. Otuda potpuno opravdano pitanje, fenomen i problem ovovremene epohe- Čovjek, šta to bješe, navodi se u saopštenju.

Radojica Grba, aforističar i recenzent knjige zapisao je „Boškovićev aforizam sadrži umjetničku originalnost, njegov aforizam ciljano izdvaja i obilježava neku istinu o čovjekovoj prirodi, životu ili svijetu, razobličavujući suštinu društvenih deformacija, moralnih posrnuća i ljudskih nepogoda“, konstatujući da Bošković sa izrazitim senzibilitetom posvećuje pažnju aktuelnim temama svakodnevice.

Do kraja godine u izdanju Komune biće objavljene još dvije nove knjige.

Foto: Uredništvo i redakcija časopisa KOMUN@

NIKŠIĆ PROGNOZA