Nikšićko pozorište: Sjutra predstava „Krst sa petokrakom“

U Nikšićkom pozorištu sjutra (četvrtak) sa početkom u 20 h biće izvedena predstava „Krst sa petokrakom”, koju je po tekstu Velizara Radonjića adaptirao i režirao Zoran Rakočević.

Iz pozorišta obavještavaju da su ulaznice u prodaji na njihovoj biletarnici, po cijeni od 7 eura. Radno vrijeme biletarnice je od 10-20 h. Informacije i rezervacije na telefone: 040/213 566; 067/932 646.

Predstava „Krst sa petokrakom” je rađena u produkciji Korifej tetra iz Kolašina u znak sjećanja na Gorana Bulajića, nedavno preminulog crnogorskog pozorišnog stvaraoca.

Uloge tumače Đorđije Tatić, Katarina Krek/Anđelija Rondović, Pavle Bogojević, Danica Rajković, Lazar Đurđević, Nemanja Todorović i Luka Stanković.

Scenografiju potpisuje Ivanka Vana Prelević, scenski pokret Anđelija Rondović, a kostim Zoran Rakočević.

„Ova porodično-politička farsa je priča o društvu koje je do te mjere izgubilo ljudsko dostojanstvo da može svijet da posmatra samo kroz oči uskih političkih interesa. Konkretno, ovdje se radi o smrti djeda, gdje se porodica okuplja, djeca i unučad dogovaraju sahranu, ali je to suštinski dogovor o kampanji, budući da su izbori za deset dana. Sve se to pretvara u jurnjavu za plijenom, za nekoga sitnijim, za nekog krupnijim. Svakako, u pitanju je storija o široj familiji koja je po pitanju porodičnosti disfunkcionalna, jer su na različitim stranama. Do te mjere su izgubili kompas i dostojanstvo, da se u jednom momentu dogovaraju da otkažu sahranu, samo da bi privukli više pažnje i bili veći u očima onih koji ih trebaju“.

foto:Nikšićko pozorište

NIKŠIĆ PROGNOZA