Nikšićko pozorište: od 20. do 22. februara revija Beo Art predstava

Na sceni Nikšićkog pozorišta od 20. do 22. februara, sa početkom u 20 časova,  biće izvedene tri predstave iz  Beo Art produkcije: „Zajedno”, „Udarna vest” i „Bilo jednom na Brijunima”.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 7 eura. Radno vrijeme biletarnice od 10- 20 h.

Beo Art reviju predstava u utorak,  20 februara, otvoriće drama „Zajedno”, koju je po tekstu Ane Đorđević režirala Jana Maričić.

„Kroz humor, agresiju, suze, ljubav i praštanje, predstava „Zajedno” istražuje patologiju porodičnih veza, iznoseći na svijetlo nerazjašnjene teme, prećutana zamjeranja i sramotne tajne, dok istovremeno otkriva snagu njihovog nepokolebljivog zajedništva i međusobne zavisnosti“, najavili su iz Nikšićkog pozorišta.

U predstavi igraju: Nenad Pećinar, Jasmina Večanski, Gordana Đurđević Dimić, Bojana Ordinačev, Branislav Jerković i Jugoslav Krajnov.

Produkcija: Srpsko narodno pozorište Novi Sad, Beo Art Beograd, Centar za kulturu Tivat i Kulturni centar Pančeva.

Naredne večeri biće izvedena predstava Milene Bogavac „Udarna vest”. Režiju predstave potpisuju Milena Bogavac i Marko Grubić.

„Predstava „Udarna vest” istražuje fenomenologiju masovnih medija u savremenom društvu, fokusirajući se na odnos medija i straha. Kroz dinamičnu i tragikomičnu scenu, ova predstava pruža studiju o uticaju medija na ljudsku psihu i društvene obrasce ponašanja“.

Igraju: Đorđije Živadinović Grgur i Sunčica Milanović.

Produkcija: Trinidad, Beo Art i KC Grad.

Poslednje večeri BeoArt revije, u četvrtak, 22. febrauara u Nikšićkom pozorištu će biti izvedena predstava  „Bilo jednom na Brijunima”, rađena po tekstu i u režiji Kokana Mladenovića.

Igraju: Milan Marić, Sanja Marković, Branislav Trifunović i Tihana Lazović.

„Predstava polazi od stvarnog istorijskog susreta dva bračna para: Tita i Jovanke Broz sa Ričardom Bartonom i Elizabet Tejlor. Ovaj susret dogodio se na ostrvu Brijuni sedamdesetih godina prošlog vijeka. Podaci o samom susretu i zajedničkom vremenu koje su bračni parovi proveli zajedno, dostupni su kroz vrlo šture pisane i video tragove jugoslovenskih medija, biografske spise o životima četiri istorijske ličnosti, te u vidu kratkih crtica iz dnevnika Ričarda Bartona. Svi ovi materijali poslužiće kao inspiracija i građa za buduću predstavu“.

Produkcija: Kreativna produkcija Joca Art, Bitef teatar i Beo Art.

foto:Nikšićko pozorište

NIKŠIĆ PROGNOZA