Nikšić: U petak počinje prvi Festival „Pod lipom“

U organizaciji Art kluba „Prvo pismo“ u Nikšiću će u petak, 3.novembra, i u subotu, 4.novembra, biti održan  Festival “Pod lipom”.

Pjesnička manifestacija održava se pod motom “(P)Osjeti Festival”.

Festival će u petak, u 19 h u Tehnopolisu, predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

Uslijediće veče crnogorksih liričara pod nazivom “Poetika u gradu N”, a na  prvoj večeri novog nikšićkog festivala govoriće mr Aleksandar Ćuković i mr Milorad Durutović.

Stihove će govoriti glumac Slaviša Čurović i pjesnikinja Nataša Lalatović. U muzičkom dijelu programa učestvovaće Nevena Perović i Đurko-Ognjen Lalatović.

Festival se u subotu, 4.novembra, nastavlja u Parohijskom domu gdje će Milutinu Mićoviću biti uručena književna nagrada “Kosto Ninković”.

Takođe, biće uručene i nagrade Radu Šupiću, Branki Vujić i Nikolini Kovačević, pobjednicima konkusa koji je organizovao Art klub “Prvo pismo”.

O Kostu Ninkoviću govoriće Radomir Uljarević, obratiće se  predsjednik žirija za dodjelu nagrade „Kosto Ninković“ dr Radoje Femić, a medijator večeri biće  pjesnikinja Sava Radulović koja rukovodi Art klubom.

U programu završnice Festivala učestvovaće hor „Sveti novomučenik Stanko“ pod dirigentskom palicom profesorice Lenke Durutović, dok će stihove kazivati Slaviša Čurović.

NIKŠIĆ PROGNOZA