Nikšić: Direktorica JU Narodna biblioteka „Njegoš“ podnijela ostavku

Mr Bojana Obradović, direktorica JU Narodna biblioteka „Njegoš“ Nikšić, podnijela je ostavku.

Na zvaničnoj Facebook stranici te ustanove pojašnjeno je da je Obradović ostavku podnijela iz ličnih razloga, zbog novog angažmana u struci, a Savjet je na današnjoj sjednici prihvatio.

Takođe, objavljeno je njeno saopštenje koje i Portal RTNK prenosi u cjelosti:

,,Poslije više od tri godine koliko sam provela u ovoj ustanovi mogu sa sigurnošću da tvrdim da je najveća privilegija ovog posla bilo to što sam imala priliku da radim sa sjajnim ljudima, koji su moj boravak u Biblioteci učinili nezaboravnim iskustvom koje je rezultiralo mnogim prijateljstvima i saradnjom za cijeli život.

Iza nas je stotine organizovanih događaja kojima smo (podrazumijevajući da je smisao postojanja biblioteka napredak zajednice u obrazovnom, naučnom i kulturnom smislu) promovisali vrijednosti vezane za knjigu i znanje i kojima smo doprinijeli razvoju društveno poželjnih kvalifikacija i vještina. Stoga me čini ponosnom što sam imala priliku da budem na čelu ustanove čiji program rada se zasniva se na teoriji da su biblioteke hramovi znanja i rezultat najranije čovjekove potrebe za zaštitom, čuvanjem i prenošenjem onoga što je korisno kao misao ili kao ideja sa prošlih generacija na buduće.

U izazovnim vremenima najvažnije je biti na strani knjige i zaista je bilo veliko zadovoljstvo i neprocjenjivo iskustvo zajedno sa timom Biblioteke „Njegoš“, uz podršku članova Savjeta, Opštine Nikšić i mnogih obrazovnih, kulturnih, naučnih i drugih ustanova i pojedinaca koji dolaze iz njih, raditi na osmišljavanju i organizaciji stotina događaja kojima smo doprinosili afirmaciji vrijednosti sadržanih u knjizi kao simbolu znanja i kritičke misli.

Svom nasljedniku/ci želim mnogo uspjeha u radu, a dragim kolegama ugodan ostanak u ustanovi koja nas dugi niz godina okuplja nad knjigom opominjući tako na vječnu vrijednost zapisanog i na našu privilegiju da čitanjem pokušamo dosegnuti barem djelić sveukupnog znanja, koji će nas oplemeniti i opomenuti da jedni drugima budimo podrška i tim. Moje kolege u Biblioteci „Njegoš“ to itekako dobro znaju i sprovode – i hvala im na tome“.

foto: JU Narodna biblioteka „Njegoš“

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA