Monografija škole u Vilusima: Priznanje ustanovi sa tradicijom od 130 godina

Osnovna škola (OŠ) “Braća Bulajić” u Vilusima kod Nikšića, koja spada među najstarije u Crnoj Gori, odnedavno ima svoju Monografiju.

Rad na knjizi, koja govori o ustanovi sa tradicijom od 130 godina vaspitno-obrazovnog rada, prije više decenija započeo je rođeni Vilušanin Čedomir Bulajić. Nakon njegove smrti, rad na Monografiji nastavio je i završio njegov sin Dejan Bulajić.

“Ova Monografija priznanje je našoj Školi, jednoj od najstarijih obrazovnih institucija u Crnoj Gori. Priznanje je učenicima, bivšim i sadašnjim, koje su svoje prvo obrazovanje stekli i stiču pod našim krovom, a zatim obrazovne temelje nadogradjuju i proširuju kroz život.  I na kraju, izlazak ove divne monografije, priznanje je učiteljima, koji su tokom proteklih 130 godina odgojili brojne generacije učenika, kao i svima koji su u njoj radili i ugrađivali sebe”, navode iz škole.

Dovršetkom Monografije Dejan Bulajić je omogućio da se sačuvaju dragocjeni podaci o najvažnijim ličnostima i događajima iz bogate istorije života i rada škole “Braća Bulajić” u Vilusima.

Na inicijativu predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića Monografija škole u Vilusima imala je svoje mjesto na nikšićkom štandu na nedavno održanom 66. Sajmu knjiga u Beogradu.

Monografija će naredne godine biti promovisana u školi.

foto:fb OŠ “Braća Bulajić” Vilusi

NIKŠIĆ PROGNOZA