Mojkovac: Sjutra predstava “Sekretarijat za sufinansiranje žirafa”

U okviru svoje turneje, nakon premijere na velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović” u maju, i reprize na istoj sceni 30. avgusta, Studentski teatar će izvesti satiričnu komediju “Sekretarijat za sufinansiranje žirafa”, po tekstu i režiji Dragana Koprivice, sjutra, (četvrtak, 5. septembar) u Centru za kulturu “Nenad Rakočević” u Mojkovcu, sa početkom u 20 časova, a ulaz je slobodan.

 U glavnim ulogama se pojavljuju Mihaela Živković Batrićević i Marija Đuranović, a u ostalim Sanja Veličković Radonjić, Ljudmila Vorobjova i Emir Tičić. Majstor tona i svjetla je Dražen Milić, a majstor scene Željko Jovanović.

„Ova komedija predstavlja apsurdnu, satiričnu viziju sukoba moćnika iz kulture, postavljenih po partijskom ključu, i pjesnika koji uvijek zavise od resornih institucija kulture, u kojim često sjede pogrešni ljudi, predstavnici birokratije po dubini. Iz ovakvog sukoba i nastaju brojne komične scene, koje je publika već lijepo prihvatila“.

Nakon izvođenja u Mojkovcu slijede nastupi u Nikšiću, u Nikšićkom pozorištu, zatim u Centru za kulturu Danilovgrad, u KIC-u “Zeta” Golubovci, a planirana su gostovanja i po regionu.

Studentski teatar, koji Koprivica vodi, neformalna je grupa talentovanih amatera, koji u mnogo čemu nadilaze taj status, stremeći ka profesionalizmu.

foto:privatna arhiva

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA