MKM: Ne učestvujemo u predlaganju, izboru i donošenju odluke o dobitnicima Trinaestojulske nagrade

Povodom medijskih navoda, nakon Odluke Žirija o dobitnicima Trinaestojulske nagrade, Ministarstvo kulture i medija je saopštilo da ne učestvuje u predlaganju, izboru i donošenju odluke o dobitnicima ovog priznanja. 

Podsjećaju javnost da Skupština Crne Gore, u skladu sa članom 19 Zakona o državnim nagradama, imenuje članove žirija za Trinaestojsku nagradu, a da je uloga Ministarstva kulture i medija u procesu dodjeljivanja Trinaestojulske nagrade isključivo administrativne prirode za potrebe rada žirija.

„U cilju blagovoremenog izvršavanja obaveza koje proističu iz Zakona o državnim  nagradama Ministarstvo kulture i medija se obratilo Administrativnom odboru Skupštine Crne Gore radi imenovanja predsjednika i 6 članova Žirija aktima od 6.3.2024. i 24.4.2024. Administrativni odbor je na 13. sjednici održanoj 25. 4. 2024. predložio Skupštini imenovanje Žirija za Trinaestojulsku nagradu. Na Petoj sjednici Prvog redovnog zasijedanja (šesti dan), 13. 5.  2024. održanoj u okviru tačke Izbori, imenovanja i razrješenja poslanici su usvojili i: Predlog odluke o imenovanju predsjednika i šest članova Žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade“, navodi se u saopštenju Ministarstva kulture i medija.

Odluka o imenovanju Žirija je, dodaju, objavljena 16. maja u Službenom listu Crne Gore.

„Dana, 27. juna 2024. godine, održana je sjednica Žirija na kojoj je donešena Odluka o dobitnicima nagrada“, zaključuje se u saopštenju.

foto: MKU

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA