Međunarodni festival glumca: Večeras „Brod za lutke“

Narodno pozorište iz Bitolja, večeras od 20 h, treće večeri Međunaronog festivala glumca, na sceni Nikšićkog pozorišta, izvešće predstavu „Brod za lutke“, koju je po tekstu Milene Marković režirao Kokan Mladenović.

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta po cijeni od 7 eura.

U predstavi igraju: Sandra Gribovska Ilievska, Katerina Anevska Drangovska, Valentina Gramosli, Viktorija Stepanovska Jankulovska, Ilina Čorevska, Marjan Georgievski, Filip Mirčevski, Živko Borisovski, Petar Spirovski, Martin Mirčevski, Ognen Drangovski, Petar Gorko, Nikola ProjčevskiNikola Stefanov.

„Brod za lutke Milene Marković je priča o jednoj ili svim ženskim sudbinama, ili svim ljudskim sudbinama – kako jedna žena doživljava svoj život kao niz neostvarenih bajki. U događajima svog života prepoznaje obrazac bajki, onih stvarnih bajki koje nas uče da život nije nimalo lep, da u životu postoje i veštice i zli čarobnjaci i opasna čudovišta i da sve može da nas čeka, u nekim mračnim sobama na kraju hodnika, na kraju svega ovoga. Svi smo u poziciji da preispitamo svoj život i malo nas je zadovoljno sopstvenim životom. Te bajke bez srećnog kraja obeležavaju život ljudi na ovim prostorima, ovde gde mi živimo, gde se sve dešavalo posle raspada zemlje, sa urušavanjem ekonomskog i političkog sistema i stvorilo nervozne, gladne i ponižene ljude koji žive nesrećni život. Ta potraga za smislom sopstvenog života u nizovima neostvarenja je nešto što ovu poeziju Milene Marković čini veličanstvenom, i kao književno i kao scensko delo.“, napisao je o predstavi reditelj Kokan Mladenović.

foto:Nikšićko pozorište

NIKŠIĆ PROGNOZA