Kalaj i Vujačić dobitnici nagrade „Oktoih“

Državnu nagradu „Oktoih“ za 2023. dobili su prof. dr David Kalaj sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore i Ana Vujačić, nastavnica fizike u Gimnaziji „Stojan Cerović“ u Nikšiću.

To je objavljeno na Fejsbuk stranici Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

„Državna nagrada ‘Oktoih’ ustanovljena je 1970. godine. Dodjeljuje se građaninu Crne Gore ili pravnom licu koje ima sjedište na teritoriji Crne Gore, za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, kao i učeničkog i studentskog standarda. Do sada nagradu je dobilo oko 140 pojedinaca i 65 ustanova“, ističe se u objavi Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

Navodi se da je stručni žiri za dodjelu Državne nagrade „Oktoih“ za 2023. godinu nakon detaljnog razmatranja i vrednovanja pristiglih predloga, u skladu sa Pravilnikom o bližem načinu, postupku i vrednovanju kriterijuma, odlučio da se državna nagrada „Oktoih“ dodijeli prof. dr Davidu Kalaju sa Prirodno-matematičkog fakulteta, Podgorica, Univerzitet Crne Gore i Ani Vujačić, nastavnici fizike u JU Gimnazija „Stojan Cerović“ Nikšić.

„Odluka je donijeta na osnovu broja bodova u skladu sa Pravilnikom. Državnu nagradu ‘Oktoih’, koja se sastoji od plakete, diplome i novčanog dijela dobitnicima će uručiti ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof. dr Anđela Jakšić-Stojanović, 17. januara 2024. godine“, poručili su iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

 Foto: Ministarstvo prosvjete

NIKŠIĆ PROGNOZA