Ispraćaj i kremacija Žarka Lauševića 20. novembra na Novom groblju u Beogradu

Ispraćaj i kremacija glumca Žarka Lauševića biće obavljeni u ponedeljak, 20. novembra, na Novom groblju u Beogradu sa početkom u 14 časova, potvrdila je za Tanjug u ime porodice njegova supruga Anita Laušević.

Laušević je preminuo u 64. godini poslije kratke i teške bolesti. Bio je jedan od najpoznatijih i napriznatijih jugoslovenskih glumaca druge polovine osamdesetih godina.

Već 1982, sa 22 godine, dobio je prvu filmsku ulogu i od tada je svake sezone imao neku filmsku, televizijsku ili pozorišnu premijeru.

Rođen je 19. januara 1960. godine na Cetinju. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, a bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Igrao je uloge u više od dvadeset filmova i televizijskih serija.

Dobitnik je brojnih nagrada počev od Zlatne arene u Puli za najbolju mušku ulogu u filmu Oficir s ružom, 1987. godine, „Cara Konstantina“ u Nišu iste godine, kao i nagrada Grad teatar i „Zoran Radmilović“ za ulogu Kanjoša Macedonovića (1989), vlasnik je Gran-pri Naisa (2016) i Zlatne antene (2019).

Foto: Screenshot/Youtube

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA