„Heroj nacije“ Gajovićev povratak u rodni Nikšić

Nikšićanin, glumac Vladan Gajović po prvi put radi projekat u rodnom gradu – predstavu „Heroj nacije“.

Ovu predstavu će na početku nove pozorišne sezone, Nikšićko pozorište pokloniti stanovnicima grada pod Trebjesom, a igraće se 19. septembra u 20h.

Dan kasnije biće prva repriza.

Kako je kazao, predstava predstavlja komičan raspad porodice.

„Tragikomična je cijela predstava. Zdušno radimo i vidjećemo dokle će to da ode ali ja se nadam da ćemo svi biti zadovoljni, i publika i mi“, naveo je on gostujući u Jutarnjem programu RTNK.

Podsjetio je da je krajem 70-ih igrao u Nikšiću. Dobitnik je i prve nagrade na festivalu Pozorište jednog glumca u Nikšiću 1998. i 2000. godine.

„Sad mi je prvi put da radim, a već treći put da glumim. Ja sam bio prekrižio Nikšič u svojoj glavi zbog nekih privatnih gluposti. Onda u novembru kad su mi dodijelili Nagradu „Veljko Mandić“ ovdje u Nikšiću na Festivalu upoznao sam te ljude iz tog pozorišta i onda sam rekao sebi da sam kreten što sam radi nekih svojih privatnih gluposti prekrižio cijeli grad, tako da ću sad vrlo rado da se vraćam u Nikšić, nadam se ovako lijepim prilikama kao ova“, kazao je on.

Glumica Biljana Keskenović navela je da rade predstavu o raspadu jedne porodice koji je prouzrokovan nekim spoljnim faktorima, u ovom slučaju velikom uticaju medija.

„Mislim da će predstava biti vrlo zanimljiva i aktuelna jer svi mi konzumiramo jednu prilično veliku količinu informacija preko medija koje utiču i na naše živote i na našu budućnost. U ovoj predstavi koju radimo i na smrt glavnog junaka“, istakla je ona.

Osim njih dvoje, kako je kazala, gostuje Ljubomir Bandović, Maja Stojanović i Stevan Vuković.

„Ekipa je mala, ali je zbog toga sam proces možda studiozniji“, naglasila je.

Kako je kazala, i ona prvi put u Nikšiću radi predstavu ali imala je priliku da gostuje.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam pozvana da budem dio ovog projekta i lijepo mi je jako u ovom gradu i u ovom pozorištu“, zaključila je Keskenović.

Marija Vujović

foto: RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NAJNOVIJE

NIKŠIĆ PROGNOZA