“Grudi” i “As Pik” u okviru filmskog programa Crnogorskog narodnog pozorišta

U okviru ciklusa Novi val crnogorskog filma, tokom oktobra će u Crnogorskom narodnom pozorištu biti prikazana dva filmska ostvarenja. Publika će na Sceni Studio imati priliku da pogleda filmove “Grudi”, rediteljke Marije Perović i “As Pik”, u režiji Draška Đurovića.

Obje projekcije počeće u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Kako je saopšteno iz Crnogorskog narodnog pozorišta, film “Grudi” rediteljke Marije Perović biće prikazan u petak, 13. oktobra. Scenario je napisala Vladislava Vojnović po ideji rediteljke Marije Perović, dok uloge tumače: Marija Škaričić, Dubravka Drakić, Nada Šargin, Vojin Ćetković, Mira Banjac, Peđa Bjelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović i drugi.

„Film je bio crnogorski kandidat za 93. nagradu Oskar u kategoriji za najbolji međunarodni film u 2020. godini, a predstavlja zajednički regionalni projekat, uz učešće produkcijskih kompanija iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije – Open Box Studio, Meander Film, Mitropa, Visionary Thinking, kao i uz podršku Filmskog centra Crne Gore i Hrvatskog audio-vizuelnog centra“, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali iz CNP-a, prikazan je na više od 20 filmskih festivala u svijetu i dobitnik je mnogih nagrada i priznanja.

Dodaju da će film „As Pik“ Draška Đurovića biti prikazan u srijedu, 18. oktobra. Reditelj Đurović snimio je ovo ostvarenje prema scenariju Obrada Nenezića u produkciji Udruženja filmskih stvaralaca Crne Gore.

Foto: Igor Milić / Dnevno.me

NIKŠIĆ PROGNOZA