Gordana Sarić učestvovala na Međunarodnom festivalu umjetnosti i mode “Golub mira”

Pjesnikinja iz Nikšića Gordana Sarić učestvovala je na šestom Međunarodnom festivalu umjetnosti i mode “Golub mira” koji je održan u Vrnjačkoj Banji.

Osim Gordane Sarić na Festivalu su iz Crne Gore učestvovale i Edita Dautović i Anita Radulović.

Festival je bio posvećen promociji mira i multikulturalnosti kroz modu, umjetnost i turizam, a istovremeno njegov cilj je bio da promoviše turističke potencijale mjesta u kom se održava. Manifestacija je okupila brojne pisce, umjetnike, dizajnere i javne ličnosti kako iz Srbije, tako i Crne Gore i više država regiona i Evrope.

Sarić je prvog dana Festivala učestvovala na književno-likovnoj večeri, a narednog dana i na modnoj reviji gdje je nosila kreaciju Ane Kovačević iz Crne Gore i torbu  Diaza Kove poznatog dizajnera unikatnih torbi koji je inače i idejni tvorac i generalni direktor Festivala.

Modna revija bila je i centralni događaj Festivala, bilo je osam modnih revija dizajnera iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Austrije i Srbije. Portal vrnjačkabanjauživo.rs piše da je posebnu pažnju izazvala revija u kojoj su učestvovale javne ličnosti iz Srbije i zemalja regiona, a svima su uručene nagrade “Golub mira” za njihov izuzetan doprinos razvoju društva.

Nakon Festivala u Vrnjačkoj Banji pjensikinja iz Nikšića je nastupila na Mrčajevačkim književnim susretima čiji organizator je Udruženje književnika Srbije.

foto:privatna arhiva

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA