(FOTO/VIDEO) Završen Festival „Korzo“, publika uživala uz stihove Ljubivoja Ršumovića i pjesme „Garavog sokaka“

U Nikšiću je sinoć završen Festival “Korzo”, dvodnevna manifestacija koja se već drugu godinu održava u gradu pod Trebjesom, a koja je ove godine bila posvećena pjesniku, Nikšićaninu Draganu Raduloviću.

Festival je počeo u petak, 1. septembra, izložbom fotografija posvećenom nikšićkom korzou, a nastavljen je narednog dana, izložbom „Ulica Josipa Sladea“, nakon čega je nastupio dječiji animator Žarko-Žabac.

Subotnji program otvorili su Anja Knežević i Nikola Kaljević, koji su govorili stihove Dragana Radulovića, a publici se u kratkom videu obratio pjesnik Ljubivoje Ršumović, stihovima posvećenim dragom prijatelju Draganu Raduloviću.

Zatim su stihove Dragana Radulovića govorili mladi recitatori: Vasilisa Mijušković iz Osnovne škole „Ratko Žarić“, učenici Osnovne škole „Milija Nikčević“: sestre Mia i Klara Golubović, Kosta Bataković, Kristina Todorović, Mila Perović, Una Jašović, Aleksandra Mitrović, te Anja Janjušević iz Osnovne škole „Radoje Čizmović“.

Mentorka recitatorskog programa bila je pjesnikinja Milica Bakrač.

Publika je nakon recitatorskog dijela programa, uživala u nastupu dječijeg hora Javne ustanove “Zahumlje“, kao i u nastupu Extreme benda sa ex Yu rock repertoarom.

Finalni dio večeri pripao je kultnoj vojvođanskoj grupi „Garavi sokak“.

Uz njihove hitove „Ko te ima, taj te nema“, „Teci, teci, Dunave“, „Skeledžija“, „Biće bolje ako budeš tu“ i druge, posjetioci su se bar za trenutak vratili u nostalgijom ispunjeno srećnije i bezbrižnije vrijeme.

Nikola Kankaraš

Foto/video: Privatna arhiva
Naslovna foto: TO Nikšić

NIKŠIĆ PROGNOZA