(FOTO/VIDEO) Veličanstveni koncert Dječijeg hora “Zahumlje”

Sala Nikšićkog pozorišta bila je premala da primi sve one koji su željeli da prisustvuju koncertu Dječijeg hora Javne ustanove “Zahumlje”.

Portal RTNK vam prenosi dio atmosfere.

Publika je imala priliku da nakon dječijih pjesama poput “Arijel”, “Moja mama divno priča”, “Najlepša mama na svijetu”, uživa u nešto tvrđem zvuku. Na repertoaru su se našle numere poput “Treba imat dušu”- Atomsko sklonište, “Čudne Šume “– YU Grupa, “Novi dan” – DST, “They don’t care about us” – Majk Džeksona.

Milena Popović, dirigent, rekla je da su djeca sa lakoćom prihvatila ovih numera.

,,Sama interpetacija je dala odgovor na pitanje kako djeca reaguju na ovaj zvuk. Djeca najbolje reaguju na taj zvuk, pronašli su se u tim pjesmama jer smo vodili računa tokom odabira, da pjesme budu dopadljive i interesantne, da prije svega tekst bude prilagođen djeci,tako da oni u tome uživaju potpuno jednako kao i mi“,istakla je ona.

Popović je dodala da rad sa djecom jeste zahtjevan i  istakla važnost prilagođavanja pristupa i metodologije u radu s djecom, jer svako dijete ima svoje individualne potrebe i način učenja. Naglasila je  važnost stvaranja podržavajućeg okruženja koje potiče dječji rast i razvoj, gdje se djeca osjećaju sigurno, slobodno izražavaju svoje ideje i mišljenja, te se podstiče njihova kreativnost.

,,Teško je, ali i najljepse. Djeca pružaju puno ljubavi dobrih djela, koje odrasli odavno ne umiju tako da ja sa njima uživam i dajem cijelu sebe, oni to vide i uzvraćaju na isti način.“, rekla je oPopović.

Hor postoji od aprila prošle godine i čini 50-ak mališana od predškolskog do školskog uzrasta.Umjetnički rukovodioci hora su Milena Popović i Gordana Milatović.

Muziču postavu činili su Nemanja Popović (gitara), Veljko Vučurović (vokal i bas gitara) i Miloš Knežević (bubnjevi).

Gosti koncerta bile su Ksenija Perišić ( sopran) i Bjanka Minić (pijaninstkinja) , dok je moderatorka večeri bila Milena Radonjić.

Andrija Vasiljević

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA