(FOTO/VIDEO) Učenici Srednje muzičke škole “Dara Čokorilo” održali koncert “Zvuci violine”

U okviru repertoara za april programa Nikšićka kulturna scena učenici Srednje muzičke škole „Dara Čokorilo“ u klasi profesorice Dijane Dendić održali koncert „Zvuci violine“.

Muzička škola „Dara Čokorilo“, u okviru nastavnog plana i programa, primjenjuje lijepu paksu organizovanja javnih časova. Učenici Srednje škole Maja Mijanović, Magdalina Knežević, Ivan Burić i Luka Bajović, u klasi profesorice Dijane Dendić, izveli su raznolik i pažljivo koncipiran program – djela iz različitih stilskih razdoblja koja poptisuju Vinjanski, Mendelson, Bruh, Sarasate, Rahmanjinov, Paganini i Bartok. Brojna violinska djela su virtuozno i vješto napisana, čak i ona u polaganom ritmu. Melodijske linije, obojene ornamentima i pasažima, srednjoškolci su prenijeli iskreno i autentično.

Koncert „Zvuci violine“ marljivo je pripreman i predstavlja krunu ovogodišnjeg rada učenika i profesorice Dijane Dendić.

Izvedbu srednjoškolca, snažnim i preciznim klavirskim tonovima, lijepo je zaokružila profesorica Ivana Pešić.

Muzička škola „Dara Čokorilo“, otvoren i dokazan domaćin i kreator koncertnog života u našem gradu, u toku godine privuče značajan broj poklonika muzičke umjetnosti. Tako će i tokom ovog mjeseca realizovati više koncerata i predstaviti što veći broj talentovanih učenika sa drugih odsjeka.

Jovan Džodžo
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA