(FOTO/ VIDEO) “Od djece djeci”: Održana prva aukcijska dječja izložba u Nikšiću

Umjetnički centar iz Nikšića organizovao je humanitarnu izložbu dječijih radova pod sloganom „Od djece djeci“. U pitanju je prva aukcijska izložba dječjih radova u našem gradu, a u okviru nje je predstavljeno i prodato preko 100 radova polaznika umjetničkih škola iz Nikšića: Umjetničkog centra, atelja ,,Put“, ,,Dali“ i „Kocka“, te ,,Otvorenog atelja” i Omladinskog kulturnog centra ,,Tibor“.

Prikupljeni novac biće doniran porodicama koje su u stanju socijalne potrebe, a akciju su podržali Opština Nikšić, JU Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik, te brojne kompanije i preduzetnici.

Izložbu je otvorio Dejan Ivanović, sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić. Ivanović  je u pozdravnoj riječi iskazao zadovoljstvo što je veliki broj sugrađana okupio ovaj humanitarni i umjetnički događaj, najavljujući da će Opština i u narednom periodu podržavati slične akcije.

Milena Krivokapić, u ime organizatora, posebnu zahvalnost ovom prilikom uputila je upravo djeci koja su kroz donaciju svojih radova pokazala humanitarni karakter. Pored želje da se pomogne najugroženijima, kao motiv za organizaciju ovakvog događaja bila je i ideja da se kod djece podstakne osjećaj za umjetnost, kreativnost i stvaralaštvo. 

Iz Umjetničkog centra kazali su i da je ovo tek jedna u nizu aktivnosti koje će, kao mlada kompanija, realizovati i time potvrditi svoju misiju društveno odgovornog poslovanja. Izložba pod sloganom „Od djece djeci“ dio je julskog repertoara Nikšićke kulturne scene za 2023. godinu.

Nevena Brkuljan

foto/video:RTNK

Pročitajte još:

NAJNOVIJE

NIKŠIĆ PROGNOZA