(FOTO/ VIDEO) Mališani JPU “Dragan Kovačević” učestvovali na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu

Kotorski festival pozorišta za djecu (KFPD), 31. po redu, u organizaciji Opštine Kotor – Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti, započeo je juče i trajaće sve do 12. jula. Ovaj međunarodni festival se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Crne Gore, a također uživa visoko pokroviteljstvo Predsjednika Države.

Jedan od najiščekivanijih događaja na festivalu je pozorišni program, u sklopu kojeg je planirano izvođenje 16 predstava.

Jedna od tih predstava je i „Zemlja čudesa“, koju su sinoć na Trgu ispred kina izveli mališani iz različitih vaspitnih jedinica Javne predškolske ustanove (JPU) „Dragan Kovačević“ Nikšić.

Djeca koja su nastupala u predstavi „Zemlja čudesa“ imala su uzrast od 5 do 6 godina.

Pokazali su se  i kao sjajna publika, ispunjena uzbuđenjem i oduševljenjem tokom izvođenja predstave.

Svi  posjetioci su podržali mlade glumce gromoglasnim aplauzom, što je dodatno ohrabrilo i motivisalo djecu na sceni.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:45.313%;"><iframe src="https://streamable.com/e/4q6c7o" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;left:0px;top:0px;overflow:hidden;"></iframe></div>

Njihovi osmjesi  i pozitivna energija ispunili su atmosferu i stvorili posebnu vezu između izvođača i publike.

Predstava „Zemlja čudesa“ posebno je prilagođena mlađem  uzrastu što je omogućilo mališanima da se još više povežu s likovima i zapletom.

Kroz maštovite scene i interakciju s glumcima, djeca su u potpunosti uživala u svakom trenutku predstave. Njihova pažnja i entuzijazam bili su vidljivi, a njihova reakcija na događaje na sceni bila je iskrena i srčana.

Ovaj događaj na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu pružio je nezaboravno iskustvo kako mladim izvođačima tako i publici različitih dobnih grupa.

Ova predstava je samo jedan od mnogobrojnih događaja na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu, koji donosi umjetničku radost i edukaciju najmlađima. Očekuje se da će ostatak programa biti jednako uspješan i inspirativan za djecu i sve posjetioce Festivala.

Ana Radlović

foto/video:RTNK/JPU “Dragan Kovačević”

NIKŠIĆ PROGNOZA