(FOTO) Otvorena izložba “Start Art“ u Šavniku

U Šavniku je otvorena izložba pod nazivom “Start Art“ čiju postavku čine foto i likovni radovi učenika Osnovne škole „Bogdan Kotlica“ sa Boana.

20 učenika pohađalo je umjetničke radionice StartArt u sklopu interaktivnog projekta koji je za cilj imao da kroz kreativan proces spoji i pokrene gostujuće mlade umetnike i lokalnu zajednicu školskog uzrasta.

Otvaranju izložbe prisustvoao je i predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić koji je izrazio zadovoljstvo jer su izloženi radovi zapravo kreacija njihovih najmlađih sugrađana.

“Opština Šavnik podržala je inicijativu NVU Art 365 jer nam se dopala ideja da naši najmlađi sugrađani pokažu svoju kreativnost a naši građani pogledaju izložbu. I ovo je u stvari želja opštine da podrži projekte koji doprinose da naši najmlađi sugrađani imaju iste uslove kao i djeca ostalih opština u Crnoj Gori”, kazao je Jakić.

Milija Zeković direktor Osnovne škole „Bogdan Kotlica“ sa Boana izrazio je nadu da će ova saradnja biti nastavljena kada bi uključili i ostale tehnike i umjetničke radionice.

Rezultat radionica jeste kreiranje novih vrijednosti, znanja i vještina. Radionice su vodili mladi umjetnici Lidija Martinović, Stefan Bošković i Pavle Korać.

“Realizovali smo tri radionice i djeca su imala mogućnost da uče o fotografiji počecima animiranog filma, vajarstvu i slikarstvu. Posebno mi je drago što su sva djeca koja pohađaju ovu školu prisustvovala radionicama”, istakao je mentor Pavle Korać.

Projekat „Start Art Šavnik“ realizuju Live production i NVU Art365 uz podršku Ministarstva kulture i medija i Opštine Šavnik.

Foto: CG News

NIKŠIĆ PROGNOZA