(FOTO) Organizovana izložba strip radova u IPC Tehnopolis

U periodu od 18. do 20. septembra 2024. godine biće predstavljeni radovi talentovanih polaznika Škole stripa i ilustracija, koju je IPC Tehnopolis organizovao u sklopu Programa edukacije za 2024. godinu.

Strip, spoj umjetnosti i priče, na jedinstven način izražava emocije, ideje i događaje kroz slike i tekst. Ilija Nikčević, predavač Škole stripa i ilustracije, otkrio je koji je bio cilj organizovanja ove škole, koja polaznicima pruža priliku da razviju svoje vještine.

„Imamo šire i pojedinačne ciljeve, a osnovni cilj je širenje strip kulture u Crnoj Gori, da strip bude dostupan i razumljiv generacijama koje dolaze“, kazao je Nikčević.

Umjetnička snaga stipa sakrivena je u tome što može biti jednostavan, a istovremeno bogat i kreativan. Nikčević dodaje da su polaznici škole već kreirali svoje prve stripove, pokazujući veliki talenat i maštu.

„Neki radovi su u potpunosti u formi stripa, dok su drugi kraći strip projekti, jer već postoji razlika u likovima i scenariju. Trudili smo se da izložba to pokaže, da imamo raspon radova od vježbi koje smo imali na radionicama, koje pokazuju strip tablu, kako se do nje dolazi pa do gotovih strip tabli“, zaključio je Nikčević.

Jelka Čvorović, marketing menadžerka IPC Thenopoils, ističe da je ovo šesta obuka koju su realizovali u ovoj godini u okviru pomenutog Programa edukacija za 2024. godinu.

„Program edukacija IPC Tehnopolis finansijski je podržala Opština Nikšić, na čemu im se još jednom zahvaljujemo. Zaista nam je veliko zadovoljstvo što smo imali priliku da na ovaj način podržimo našu kreativnu industriju i umjetnike, ovog puta je to i škola i izložba radova polaznika. Radovi su zaista nevjerovatni, oni su pokazali svoj talenat, malo ga i unaprijedili, saznali neke nove informacije i najbolji sud će donijeti oni koji posjete izložbu“, kazala je Čvorović.

Dodaje da je IPC Tehnopolis do sada uspješno realizovao veliki broj edukacija za brojne polaznike, te da ova izložba pruža uvid u kreativna dostignuća mladih umjetnika i ilustratora.

„Imajući to u vidu, pripremamo obuke za narednu godinu. Imaćemo dio novih i starih obuka, a biće dinamično i sjajno za sve generacije“, poručila je Čvorović.

„Ukoliko izložba tokom narednih dana zadrži dinamiku prvog dana, možemo očekivati izuzetno uspješan događaj“, zaključio je Nikčević.

Jovana Stanišić
Foto: RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NAJNOVIJE

NIKŠIĆ PROGNOZA