(FOTO) Goranović otvorio izložbu „Perspektive“

Potpredsjednik Opštine Nikšić Mitar Goranović otvorio je sinoć u foajeu Nikšićkog pozorišta izložbu „Perspektive“, na kojoj su predstavljeni radovi učenika likovne sekcije OŠ „Mileva Lajović Lalatović“.

Obraćajući se u ime Opštine Nikšić, Goranović je istakao značaj podrške mladim umjetnicima i rekao da ova izložba predstavlja posebnu likovnu scenu i podsjeća na snagu i kreativni potencijal naše djece.

„Vođeni sigurnom, stručnom i roditeljskom rukom svojih nastavnika, učenici su odabrali prave uzore i inspiraciju pronašli u djelima nenadmašnih velikana likovne umjetnosti, poput Van Goga, Lubarde, Pikasa i drugih. Kada hodate između ovih lijepih radova, možete osjetiti da su ovi mladi umetnici uspjeli da uhvate trenutke inspiracije i prenesu ih na platno. NJihova djela su prava oda kreativnosti i maštovitosti. Promovišući talentovane učenike, ova izložba ima veliki značaj za naš grad i opštinu. Ona nas povezuje sa bogatom umjetničkom tradicijom i ističe da kreativnost ne poznaje granice. Naša lokalna samouprava će i dalje podržavati ovakve i slične događaje, vodeći računa i o učenicima koji se tek upuštaju u umjetnost, jer vjerujemo da je ulaganje u kulturu i obrazovanje naše djece najvažnija investicija u budućnosti“, kazao je, između ostalog, Goranović i zahvalio njihovom mentoru, akademskom vajaru i nastavniku likovne kulture Rajku Sušiću što je u učenicima prepoznao slikarske sposobnosti i doveo ih do izraza.

Postavku je činilo 80 radova, koji su nastajali u okviru likovne sekcije u periodu 12–15 godina.
Na otvaranja su, pored potpredsjednika Goranovića, govorili i direktorica škole Irena Vasiljević i nastavnik Rajko Sušić.

Izložbi, koja je organizovana povodom Dana škole „Mileva Lajović Lalatović“, u saradnji s Opštinom Nikšić i Nikšićkim pozorištem, u okviru manifestacije „Septembarski dani kulture“ i Nikšićke kulturne scene, prisustvovali su i ambasador Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori Zećir Ramčilović i predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković.

Foto: Opština Nikšić/Facebook

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA