Film „Čuvari formule“ osvojio Grand Prix na 37. Filmskom festivalu Herceg Novi

Film „Čuvari formule“ reditelja Dragana Bjelogrlića, koji na uzbudljiv način prikazuje opasnosti atomske energije, osvojio je Grand Prix na 37. Filmskom festivalu Herceg Novi, potvrđujući svoju izuzetnost u svim elementima bioskopskog stvaralaštva.

To je saopšteno na dodjeli nagrada i zatvaranju 37. Filmskog festivala Herceg Novi.

Žiri u sastavu Lordan Zafranović (predsjednik), Pjer Žalica i Pavle Simonović (članovi Žirija) obrazlažući odluku zaključio je da se uglavnom u poslednje vrijeme filmovi sve više i više udalja vaju od bioskopa i da imaju sve manje i manje gledalaca.

„“Čuvari formule“ nasuprot ovoj tendenciji, izuzetan je bioskopski film koji u svim svojim elementima na uzbudljiv način, publici prezentuje jedan dio velike opasnosti za svijet kad je u pitanju atomska energija. Zbog toga Grand Prix žiri dodeljuje filmu, Čuvari formule“, navodi se u odluci žirija.

Bjelogrlić je kazao da je na Filmskom festivalu u Herceg Novom prvi put bio 1989. godine.

„Igrao sam vaterpolo sa Batom Čengićem. Trener je bio Bata Živojinović, dok je kapiten ekipe reditelja bio Živko Nikolić. Sjećam se kako sam plivao za loptu i stigao prvi. Trener ekipe reditelja bio je Milan Žmukić, a u našoj ekipi igrali su i Stevo Koprivica i Zoran Živković, koji su nam bili pojačanje i zahvaljujući njima smo pobjedili,“ rekao je Bjelogrlić…

Foto: PR Centar

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA