Festival kulture Zabjelo uspješno podigao ljestvicu

Nakon fantastične prve noći kada su na stadionu „Nikola Šćepović“ u Podgorici nastupili Kanda, Kodža i Nebojša, Zabranjeno pušenje, IDA PRESTER & Lollobrigida, Neonoen i Zoster, sinoć su na grandioznoj završnici ovogodišnjeg izdanja Festivala kulture Zabjelo pred više od hiljadu ljudi nastupili TBF, Sunshine, Letu Štuke i predstavnici crnogorske scene, bendovi Vrpca, PARTY MËJKERSI i Šarđun.

Subotnji program je otvorio FM Mirda svojom raskošnom kolekcijom ploča i kreirao savršenu uvertiru za „uvijek kontra“ TBF koji su fenomenalnim nastupom oduševili domaću publiku. “Podgorice, fala lijepa na ljubavi” poručio je Mladen Badovinac sa bine. Nakon njih, na binu se popeo bend Letu Štuke, a publika je s njima uglas pjevala najveće hitove “Mjesto za dvoje”, “Šutiš”, “Minimalizam”…

Dino Šaran je nakon nastupa bio pun utisaka. “Festival kulture Zabjelo ima veliki potencijal. Publika je predobra, veoma samo zadovoljni, odlično je bilo večeras!” – kazao je on.

Poseban trenutak bilo je premijerno izvođenje pjesme „O, živjelo nam Zabjelo“, koju su crnogorski sastavi PARTY MËJKERSI i Šarđun posvetili Fudbalskom klubu Zabjelo koji ove godine slavi 60 rođendan, a sa njima je na bini recitovao devetogodišnji Strahinja Kalezić.
Veličanstvena desetominutna bakljada upotpunila je doživljaj i zagrijala atmosferu za nastup podgoričke Vrpce. Festival je u velikom stilu zatvorila legendarna grupa Sunshine koja je energičnim nastupom dovela atmosferu do usijanja. „Voli vas Sunshine braćo Crnogorci!“ – viknuo je Bane sa stejdža.

Dio prihoda od svake prodate ulaznice Festival kulture Zabjelo će ove godine donirati Fondaciji „Ognjen Rakočević“ koja će uplaćenim novcem obezbijediti instrumente koji su potrebni Stomatološkoj Poliklinici u Podgorici za rad sa djecom sa smetnjama u razvoju, dok će dio prihoda od svake prodate ulaznice ići domaćinu festivala, Fudbalskom klubu Zabjelo.

Događaj su podržali Tuborg, FK Zabjelo, Monteput, Sekretarijat za kulturu i sport, Ministarstvo kulture i medija, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Glavni grad Podgorica, Goodfellas, Jameson, PAM, Hotel CUE i Aqua Bianca.

izvor:gradski portal

foto:Mediatag

NIKŠIĆ PROGNOZA