Đukanović: Bulajić obogatio pozorišnu scenu i kulturnu riznicu Crne Gore

Bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća povodom smrti Gorana Bulajića, njegovoj porodici.

“Poštovana porodice Bulajić, ca iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti vašeg Gorana Bulajića, uglednog crnogorskog reditelja i dramaturga. On je svojim jedinstvenim umjetničkim rukopisom trajno obogatio pozorišnu scenu i kulturnu riznicu Crne Gore, i bio veoma cijenjen na ex-jugoslovenskom prostoru”, rekao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, uz brojne pozorišne predstave u CNP-u i Zetskom domu, kao i kroz televizijiska ostvarenja, posebno će se pamtiti i njegov veliki doprinos očuvanju svijetle tradicije i afirmaciji Nikšićkog pozorišta, što je nikšićka publika znala da prepoznaje i uvažava.

“Gorana danas zajedno s vama žale njegove kolege i prijatelji u Crnoj Gori i širom regiona, poštujući ostvarenja velikog umjetnika i čovjeka. Ja ću ga pamtiti kao dragog prijatelja sa kojim sam u jednom periodu uspješno sarađivao na afirmaciji vrijednosti savremenog crnogorskog društva. Molim Vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća”, zaključio je Đukanović.

Foto: Predsjednik.me

NIKŠIĆ PROGNOZA