Danica Nikolić o Festivalu „Pod lipom“: Da vam nije palo na pamet

Kćerka Vitomira Vita Nikolića, Danica Nikolić upozorila je organizatore Festivala „Pod lipom”, koji će biti održan sjutra i prekosjutra u Nikšiću, da ne zloupotrebljavaju ime njenog oca, piše Pobjeda. Nikolić ističe da organizatori Festivala nju nisu konsultovali, a jedini je naslednik autorskih prava svog oca.

– Da vam nije palo na pamet da izgovorite jedan jedini stih Vitomira Nikolića, jer taj časni čovjek nije zaslužio da, gotovo trideset godina nakon smrti, niko od pomenutih ni pomisli na njega, a kamoli da se četnička kamarila na čelu sa popovima i Bećkovićem diči onim što je stvarao. Jer sve što je ikad stvorio i za šta se zalagao bilo je u suprotnosti sa „vrijednostima“ koje oni danas zastupaju – poručila je Nikolić Art klubu „Prvo pismo“ koji je organizator Festivala.

„I imam mnogo toga na šta ću vas podsjećati, dok ne shvatite da je potrebno samo da ime i djelo Vitomira Nikolića ostavite na miru i ne svojatate, jer između vas i njega civilizacijska vododjelnica antifašizma. Zato, da vam nije palo na pamet „, navela je između ostalog Nikolić u reagovanju koje je prenijela Pobjeda.

foto:UGC

NIKŠIĆ PROGNOZA