Dan poezije na Univerzitetu “Mediteran”: Učestvovali Novica Đurić i Dragan Koprivica

Na Univerzitetu “Mediteran” u Podgorici juče je održan Dan poezije, kojem su prisustvovali brojni ljubitelji pjesničke riječi, studenti i profesori ovog Univerziteta, a u programu su nastupili pjesnici Novica Đurić i Dragan Koprivica.

Rektor prof. dr Savo Marković naglasio jeda će na Univerzitetu pokrenuti čitav serijal književnih manifestacija kao sastavni dio vannastavnih aktivnosti u okviru kulturnih sadržaja, i istakao da je riječ o prvom Danu poezije na “Mediteranu”, za koji su upravo najbolji promoteri pjesnici Đurić, predsjednik UKCG, i prof. dr Koprivica.

U izvještaju sa Dana poezije koji je medijima poslao prof. dr Koprivica navedeno je da je prof. dr Marija Janković prorektor za međunarodnu saradnju “Mediterana” ukratko govorila o pređenom stvaralačkom putu Đurića i Koprivice, ističući da upravo kulturna dešavanja ovog tipa ukazuju na značaj umjetnosti, “koja nas iznova inspiriše, obogaćuje i povezuje”.

Novica Đurić je govorio poeziju iz svojih novih knjiga, a posebno iz najnovije  “Grad Gospoda i pčela” koja je  objavljena ove godine u ediciji “Unireksa” iz Podgorice.

“Koprivica se predstavio ljubavnom i satiričnom poezijom, a poseban efekat je izazvao serijom svojih humorističko-satiričnih aforizama, uz puno smijeha i aplauza studenata i profesora”.

foto:Dragan Koprivica

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA