CNP: Jan Fabre sjutra u nacionalnom teatru

Promocija knjige “From Act to Acting – Priručnik Jana Fabra za izvođača 21. vijeka”, u izdanju Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje i “Korifej” festivala iz Kolašina, biće održana sjutra u Press sali Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP) s početkom u 11h, uz prisustvo autora.

Iz SNP-a navode da je knjiga Jana Fabra značajna studija o glumi koja je prevedena na više svjetskih jezika i o njenoj praktičkoj upotrebi u nastavi glume pisali su mnogi svjetski relevantni umjetnici i profesori. “From act to acting – priručnik Jana Fabra za izvođača 21. vijeka” je esej, vodič, manifest i priručnik za izvođača, baziran na sveobuhvatnom iskustvu referentnog pozorišnog umjetnika i koreografa.

„Istovremeno, ovo je važan praktikum koji u nastavi na Fakultetu dramskih umjetnosti studentima može obezbijediti interesantan i veoma sveobuhvatan metodološki alat u savladavanju glumačkog zanata.Prvo izdanje i štampanje publikacije i prevoda knjige objavljeno u 500 primjeraka i  podržano je sredstvima Ministarstva kulture i medija Crne Gore putem redovnog godišnjeg konkursa za sufinansiranje programa i projekata u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva kojim se ostvaruje javni interes u kulturi“.“, navode iz CNP-a.

foto:FDU Cetinje

NIKŠIĆ PROGNOZA