CNP: Bulajić ostavio dubok trag u pozorištu i kulturi

Crnogorsko narodno pozorište saopštilo je da se sa dubokim žaljenjem oprašta od velikog prijatelja i dugogodišnjeg kolege, cijenjenog crnogorskog dramaturga i pozorišnog reditelja Gorana Bulajića, koji je jutros preminuo i sahranjen u Nikšiću u krugu najuže porodice.

Goran Bulajić, dramaturg i pozorišni reditlj, tokom bogate karijere režirao je više od 60 komada u pozorištima širom Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije. Osim predstava režirao je i brojne televizijske drame.

Rukovodio je Dječijim pozorištem u Podgorici, Kotorskim festivalom za djecu, Dramskim studiom u Nikšiću, Dramskim programom Rado televizije Crne Gore.

Do penzionisanja radio je kao dramaturg u Crnogorskom narodnom pozorištu dajući nesumnjiv doprinos djelovanju CNP-a u kojem je režirao predstave: „Pisac porodične istorije“, „Zvijezda na čelu naroda“, „Krstitelj“, „Luda kuća“ i „Smrt i djevojka“, koje su imale značajnog uspjeha.

1.novembra ove godine, na Dan Crnogorskog narodnog pozorišta, stekao je status doživotnog člana nacionalnog teatra.

“Pamtićemo ga kao uzornog kolegu, velikog profesionalca i iznad svega velikog čovjeka koji je svojim djelovanjem ostavio dubok trag u pozorištu i crnogorskoj kulturi.

Kolektiv CNP-a upućuje porodici izraze najdubljeg saučešća”, poručuju iz CNP-a.

Foto: CNP

NIKŠIĆ PROGNOZA